16-jarige Ines uit Koningshooikt voor één dag Vlaams Parlementslid.

Door Sofie Joosen op 19 oktober 2017

Voor het derde jaar op rij nam Sofie voor één dag een student in dienst. Dit in het kader van Youca, de nieuwe naam van de voormalige Zuiddag. Jongeren tussen de 15 en de 20 jaar laten voor één dag de schoolbanken achter zich en gaan die dag werken. Het loon gaat naar het goede doel.

 

Sofie kreeg vandaag  een jeugdige medewerker. In het kader van de Youca Action Day kwam Ines uit Koningshooikt, een leerlinge uit het vijfde middelbaar van het Sint Ursula Instituut, een dagje meewerken. Het loon voor deze dag werken, 50 euro, gaat integraal naar Youca (Youth for change and action). Zij gebruiken de middelen, om samen met een lokale organisatie Trias, de jeugd in El Salvador te helpen.

In de voormiddag kreeg Ines een rondleiding achter de schermen van het Vlaams parlement. Ze woonde een zitting van de commissie Onderwijs bij. Minister Crevits was zo bereidwillig mee op de foto te gaan met Ines. Na het middagmaal moest er ook nog gewerkt worden en dat deed ze door een artikel te schrijven voor de website van Sofie en ook dit persbericht zelf op te stellen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is