Anders durven denken en doen: wereldaidsdag

Door Sofie Joosen op 1 december 2014

Op 1 december, wereldaidsdag, klinkt over heel de wereld een oproep tot solidariteit. Die dag staan we immers stil bij de gevolgen van hiv en aids. Ook de N-VA wil op wereldaidsdag een boodschap van solidariteit laten horen, aldus Vlaams Parlementslid Piet De Bruyn.

Op initiatief van het N-VA Holebinetwerk stuurt de N-VA op wereldaidsdag ruim 1.500 solidariteitsboodschappen de wereld in. Elke afdeling ontvangt een vijftal rode solidariteitslintjes. Het rode lintje is het internationaal aanvaarde symbool voor solidariteit met mensen met hiv of aids. Nog te vaak worden mensen met hiv of aids uitgesloten en gediscrimineerd. Dit zowel bij ons als in het (verre) buitenland. We willen niet blind zijn voor dit onrecht. Daarom steunen we de internationale beweging die op 1 december bijzondere aandacht vraagt voor hiv en aids in de wereld.

We vragen aan onze lokale afdelingsvoorzitters om de rode solidariteitslintjes te verspreiden onder hun bestuursleden. Zo laten we samen meer dan 1.500 keer een boodschap van solidariteit weerklinken.

Deze actie krijgt de expliciete steun van zowel Vlaams viceminister-president en minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans als van federaal staatssecretaris Elke Sleurs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is