Boeren op een Kruispunt: nu zeker nodig!

Door Sofie Joosen op 20 november 2014, over deze onderwerpen: Landbouw

Landbouwers met een bedrijf in moeilijkheden hebben soms niet de kracht om zelf een oplossing te zoeken. Daarom heeft de Vlaamse overheid het project Vzw Boeren op een Kruispunt opgezet. Vzw Boeren op een Kruispunt helpt landbouwbedrijven in financiële moeilijkheden. (doorstart, overlaten, stopzetting, heroriëntatie,…).

Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA) gebruikte de bespreking van de Landbouwbegroting om minister van Landbouw Schauvliege te interpelleren over Vzw Boeren op een Kruispunt en  wees de minister op de noodzaak om deze werking in deze moeilijke tijden te handhaven “net op een moment dat deze vzw extra ondersteuning kan bieden aan landbouwers in financiële moeilijkheden.”

Ook Vlaams parlementslid Sofie Joosen (N-VA) erkent het belang van “vzw Boeren op een Kruispunt”. Dat blijkt ook uit het antwoord van de minister op een schriftelijke vraag van Joosen. De belangrijkste problemen waarvoor men contact opnam met de vzw Boeren op een Kruispunt blijken onder meer:

het perspectief dat bij veel bedrijven weg is (mensen vragen zich af wanneer de teelt of activiteit weer rendabel wordt);

de Ruslandcrisis;
de problematiek van schuldeisers die hun vorderingen opeisen;
problemen en vragen met betrekking tot het sociaal statuut;
problematiek van pensioenrechten bij aanmelders van 65 jaar en ouder;

Joosen: “Dat zijn zeer fundamentele bekommernissen waar landbouwers mee worstelen. Begeleiding daarbij afschaffen of afzwakken zou een foutief signaal zijn.”

 

http://www.vilt.be/boeren-op-een-kruispunt-nu-meer-dan-ooit-nodig

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is