Duffel gaat samenwerken met Dierenbescherming Mechelen

Door Sofie Joosen op 2 februari 2017, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Duffel

De gemeente zal voortaan samenwerken met Dierenbescherming Mechelen vzw voor het onderbrengen en opvangen van kleine huisdieren.

Tot voor kort was er hiervoor een samenwerking met het Dierenasiel Aarschot. De vzw Dierenbescherming Mechelen werkt momenteel al samen met Mechelen, Berlaar en Sint-Katelijne-Waver. ‘’Mechelen is dichterbij, wat veel makkelijker en voordeliger is voor de inwoners en de politie,’’ zegt schepen voor dierenwelzijn Sofie Joosen. “Dierenbescherming Mechelen vzw zal instaan voor het opvangen van verloren en gevonden huisdieren op het grondgebied van de gemeente Duffel. Inwoners van Duffel die hun huisdier willen afstaan, kunnen eveneens in Mechelen terecht.”

Sabine Slaets, beheerder van de vzw: “Onze adoptieprocedure legt de focus op het vinden van de perfecte match tussen de kandidaat-adoptanten en de meest geschikte hond of kat. Hierbij wordt tijdens een persoonlijk gesprek gepeild naar de verwachtingen van de kandidaat-adoptanten en wordt bijzonder veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren in hun toekomstige nieuwe omgeving.” Mensen die op vakantie gaan of tijdelijk gehospitaliseerd worden, kunnen met hun huisdier terecht in het pension van de Dierenbescherming.

Dierenbescherming Mechelen vzw kan je bereiken op het nummer 015 20 52 87,  elke werkdag tussen 9 en 18 u. en op zaterdag tussen 9 en 12 u.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is